Lappi ja Rovaniemi
Ala-Ounasjoen Erästäjät ry    http://www.a-oe.net/
Ounasjokisuun helmi - Metsästysharrastajien vahva veturi. Ala-Ounasjoen Erästäjät ry tarjoaa jäsenilleen monipuolista toimintaa metsästyksen, riistanhoidon, ammunnan sekä kilpailutoiminnan parissa.
Keskilapin hirvikoirayhdistys    http://www.klhy.net/
Rovaniemen maalaiskunnassa toimivan yhdistyksen tarkoituksena on toimia hirvikoirarotujen harrastajien yhdyssiteenä Lapin läänissä.
Lapin Ampujat     http://groups.msn.com/lapinampujat
LA:n sääntöjen mukaan uuden jäsenen hyväksyy yhdistyksen hallitus.Hyvä tapa aloittaa on tulla tutustumaan toimintaan esim. Vaihdekadun sisäampumaradalle (Vaihdekatu 2).
Lapin Kennelpiiri    http://personal.inet.fi/yhdistys/lapinkennelpiiri/
Lapin Kennelpiiri ry toimii Suomen Kennelliitto ry:n alueorganisaationa ja toimielimenä. Lapin Kennelpiiri on Suomen suurin kennelpiiri pinta-alaltaan. Piirin toiminta-alue käsittää koko Lapin maakunnan. Lapin Kennelpiiri on perustettu v. 1956.
Lapin riistanhoitopiiri    http://www.riista.fi/lappi
Riistanhoitopiiri on maakuntatasolla toimiva riistaviranomainen. Sen päätehtävänä on huolehtia kestävän käytön periaatteen toteutumisesta metsästyksessä. Suomessa on yhteensä 15 riistanhoitopiiriä.
Rovaniemen ampujat ja metsäveikot ry    http://www.ramnetti.com
Rovaniemen Ampujat ja Metsäveikot ry eli tuttavallisemmin RAM on Rovaniemen seudun vanhimpia ellei peräti Lapin vanhin metsästysseura. Seuran virallinen perustamiskokous pidettiin 7.4.1924
Rovaniemen seudun rhy    http://www.roirhy.fi/
Näiltä sivuilta löydät Rovaniemen seudun riistanhoitoyhdistyksen; toimihenkilöt, metsästysseurat, metsästyksenvartijat, metsästäjätutkinto tilaisuudet, ampumakokeet, koulutukset ja muuta ajankohtaista asiaa.
Saaren Erämiehet ry    http://sem.mine.nu/
Saaren Erämiehet ry perustettiin 46 hengen toimesta 20.09.1967. Katsottiin tarpeelliseksi yhdistää seudulla metsästävien ihmisten voimavarat ja pyyntialueet.
Tuhnajan Erästäjät ry    http://tuhnaja.googlepages.com/
Seura on perustettu vuonna 1972, kotipaikka on Rovaniemi, noin 30 km keskustasta. Jäseniä on kaikkiaan satakunta, joista maanomistajia yli puolet. Metsästysmaita on noin 3400 ha.
Villi Pohjola    http://www.villipohjola.com/
Villi Pohjola vastaa Metsähallituksen maksullisista luontomatkailupalveluista. Villi Pohjola on kansainvälinen erämatkojen järjestäjä, jonka juuret ovat vahvasti suomalaisessa metsäluonnossa.

 Metsästys
Erälle.net - eränkäynnin erikoissivusto    http://www.eralle.net/
Eralle.netistä luodaan entistä laajempi eränkäyntiin keskittyvä sivusto, jolle ovat tervetulleita kaikki luonnossa liikkuvat ihmiset.
Maa- ja metsätalousministeriö    http://www.mmm.fi/
Maa- ja metsätalousministeriö luo edellytykset uusiutuvien luonnonvarojen kestävälle ja monipuoliselle käytölle sekä maaseudun elinkeinojen ja virkistystoimintojen kehittämiselle. Ministeriö turvaa elintarvikkeiden laadun sekä eläinten ja kasvien terveyden.
Metsästäjäin keskusjärjestö    http://www.riista.fi/
Metsästäjäin keskusjärjestön tehtävänä on turvata metsästyksen jatkuvuus kestävän käytön periaatteiden mukaisesti ja edistää tarkoituksenmukaista metsästystä ja riistanhoitoa. Tässä tarkoituksessa MKJ jakaa alaa koskevaa tietoutta, antaa koulutusta, ohjaa riistakantojen verotusta, suorittaa riistanhoitokokeiluja ja pitää yhteyttä sidosryhmiin.
Riistan- ja kalantutkimuslaitos    http://www.rktl.fi/
Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitos (RKTL) tuottaa tieteellistä ja laadukasta tietoa kalasta, riistasta ja porosta luonnonvarojen kestävän käytön hyväksi sekä ylläpitää luonnon monimuotoisuutta tutkimuksen ja vesiviljelyn avulla.
Suomen ajokoirajärjestö    http://www.ajokoirajarjesto.fi/
Suomen Ajokoirajärjestön tehtävä on huolehtia suomenajokoiran rodullisesta kehittämisestä, koulutuksen ja koetoiminnan järjestämisestä sekä harrastajien yhteistoiminnasta. Rotujärjestön piiriin kuuluvat myös muut Suomessa käytettävät suuret ajokoirat.
Suomen harmaahirvikoira järjestö    http://www.shhj.info//
Järjestön tarkoituksena on edistää oloihimme soveltuvan hirvikoiran kehittämistä. Järjestön edustaminen rotujen pääasiallinen käyttö on hirvenmetsästys ja ne luetaan ns. pysäyttäviin hirvikoiriin.
Suomen metsästäjäliittö    http://www.metsastajaliitto.fi/
Suomen Metsästäjäliitto - Finlands Jägarförbund r.y. on nykyisin maamme suurin ja vanhin vapaaehtoiseen jäsenyyteen perustuva valtakunnallinen rekisteröity metsästäjäjärjestö.
Suomen metsästysmuseo    http://www.metsastysmuseo.com/
Suomen Metsästysmuseo sijaitsee maantie 130:n (3-tien suuntainen) vieressä Suomen lasimuseon naapurissa kaupungin länsilaidalla n. 2,5 km rautatieasemalta.

 Kalastus
Kaikki Suomen kalastuslinkit    http://www.kalastus.com/
Kalastuksen harrastajan toiveitten tynnyri. Välineet, kuljetus, opastus, majoitus, kalastuskohteet, kalastuskilpailut, lehtien ilmestymiset, kuun vaiheet, auringon nousu ja lasku jne.
Kalastusluvat.net    http://kalastusluvat.net/
Kalastusluvat.net palvelusta saat kalastusluvat, vieheluvat ja pyydysmerkit koko Suomen alueelta vaivattomasti HETI KÄYTTÖÖSI. Kalastusluvat.net on Maa- ja metsätalousministeriön virallisesti hyväksymä kalastus- ja viehelupien ostopaikka.
Suomen Kalamiesten Keskusliitto    http://www.kalamieslehti.fi/
Toiminta-ajatus: Unohtumattomia elämyksiä kalastuksesta ja luonnosta kiinnostuneille kansalaisille, jotka arvostavat Suomen Kalamiesten Keskusliiton palveluja ja edunvalvontaa
Suomen Metsästäjä- ja Kalastajaliitto    http://www.eramies.org/
Suomen Metsästäjä- ja Kalastajaliiton kotisivuilta löydät tietoa ajankohtaisista vapaa-ajan kalastus- ja metsästystapahtumista sekä päivän polttavista kysymyksistä liittyivätpä ne sitten kalastuksen ja metsästyksen harrastajien edunvalvontaan tai itse harrastamiseen.
Suomen urheilukalastajain liitto ry    http://www.sukl.org/
Suomen Urheilukalastajain Liitto työskentelee vapakalastusvälinein tapahtuvan aktiivisen kalastuksen, urheilukalastuksen edistämiseksi Suomessa ja herättää harrastusta kalavesien hoitoon sekä kalastus olojen järjestämiseen
Suomen vapaa-ajankalastajien keskusjärjestö    http://www.vapaa-ajankalastaja.fi/
Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö edistää vapaa-ajankalastusta, joka kestävällä tavalla ja monipuolisesti hyödyntää luontaisesti uusiutuvia kalakantoja.
Tenojoki.fi    http://www.tenojoki.fi/
Jussi Ojasen ylläpitämä tenojokivarren yritysportaali. Majoitus, zoutajat, venevuokrausta, perhojaTenolle, tenoluvat, Tenofoorumi, Utsjoki.fi

 Aseet
Ampuma-aseluvat - Suomen poliisi    http://www.poliisi.fi/poliisi/home.nsf/pages/2B272BB7376DA041C2256BDD002CF870
Poliisi myöntää ampuma-aseiden ja aseen osien hankkimiseen ja hallussapitoon oikeuttavia lupia. Luvat myöntää kotikunnan poliisilaitos.
Ase- ja metsästystarvikeliike Juhani Sinisalo Oy     http://www.juhanisinisalo.fi/
Kauttamme saat alan johtavia tuotemerkkejä niin aseiden, asevarusteiden, kuin muidenkin erävarusteiden osalta. Ampumaurheilun harrastajille olemme luotettava kumppani jonka puoleen voit kääntyä ase- ja varustehankinnoissa
Ase-lehti    http://www.aselehti.fi/
PL 161 90401 Oulu
Aseliike Ahti Huvila Oy    http://www.ahtihuvila.fi/
Alajärventie 9, 63800 Soini
Asetalo ky    http://www.sci.fi/~asetalo/
Asetalo Oy on Virroilla toimiva täyden palvelun asetalo. Valikoimamme monipuolistuu joka vuosi ja tarkoituksenamme onkin entistä laajemmin ja täydellisemmin palvella alan ostajia.
Asetukku Hjorth    http://www.hjorth.fi/
Tänä päivänä Oy K. Hjorth Ab toimii ainoastaan tukku- ja maahantuontiliikkeenä. Pyrimme tarjoamaan sekä jälleenmyyjillemme, että kuluttajille parhaita välineitä onnistuneeseen harrastamiseen. Palvelemme myös ammattitaidolla poliiseja ja muita viranomaisia.
Eloranta Oy    http://www.eloranta.com/
Eloranta Oy on urheilulliseen elämäntyyliin, kalastukseen ja metsästykseen liittyvien menestys ja merkkituotteiden maahantuoja, joka tuottaa onnistumisen iloa asiakkailleen.
Gunwriters and Guns Connects    http://guns.connect.fi/
"Gunwriters on the Web - Asekirjoittajat verkossa" on sekä suomeksi että englanniksi ilmestyvä vapaaehtoisvoimin toimitettu ei-kaupallinen asealan verkkolehti. Kirjoittajina on tunnettuja kansainvälisen tason asetoimittajia ja kirjailijoita, jotka valitsevat itse julkaistavat artikkelinsa. Englanninkielisessä Gunwritersissa on erilainen artikkelivalikoima - kannattaa vilkaista!
Midway Suomi    http://www.midwaysuomi.com/
Midway Suomi Oy tarjoaa Suomen laajimman valikoiman jälleenlataustarvikkeita ja ammuntavarusteita. Toimitamme kaikkien johtavien tavarantoimittajien tuotteita Suomen markkinoille.
Terä-asekeskus    http://www.teraasekeskus.com
Metsästys-, heitto-, kääntö-, taistelu-, ym. veitsiä, aseita, jousia yms isojen poikien kaluja. Machokauppa vailla vertaa.

 Lainsäädäntö
Asetus ampumakokeesta 18/2006    http://www.tem.fi/linkit/asetus.pdf
Maa- ja metsätalousministeriön asetus ampumakokeesta. v. 2006. Tässä asetuksessa säädetään ampumakokeen sisällöstä ja suorittamistavasta, ampumakokeen hyväksymisen edellytyksistä sekä ampumakokeen suorittamispaikkaa ja ampu- makokeessa käytettäviä ampuma-aseita ja patruunoita koskevista vaatimuksista.
Jokamiehenoikeudet - Ympäristöministeriö    http://www.ymparisto.fi/default.asp?node=696&lan=FI
Jokamiehenoikeuksilla tarkoitetaan jokaisen Suomessa oleskelevan mahdollisuutta käyttää luontoa siitä riippumatta, kuka omistaa alueen tai on sen haltija.
Kalastusasetus 30.12.1982/1116    http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1982/1982111
Maa- ja metsätalousministeriön toimialaan kuuluvia asioita käsittelemään määrätyn ministerin esittelystä säädetään 16 päivänä huhtikuuta 1982 annetun kalastuslain (286/82) nojalla: - Vino pino kalastuslain nojalla säädettyjä asetuksia.
Kalastuslaki 16.4.1982/286    http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1982/1982028
Kalastusta harjoitettaessa on pyrittävä vesialueiden mahdollisimman suureen pysyvään tuottavuuteen. Erityisesti on pidettävä huolta siitä, että kalakantaa käytetään hyväksi järkiperäisesti ja ottaen huomioon kalataloudelliset näkökohdat, sekä huolehdittava kalakannan hoidosta ja lisäämisestä... - Yleiset säännökset, kalastusoikeus,kalastusoikeuden vuokraaminen, pyydykset, rauhoitusajat yms
Laki riistanhoitomaksusta ja pyyntilupamaksusta 28    http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1993/1993061
Eduskunnan päätöksen mukaisesti, joka on tehty valtiopäiväjärjestyksen 67 §:ssä määrätyllä tavalla, säädetään... - Riistanhoito- ja pyyntilupamaksun määräytymisperusteet.
Laki yksityisistä teistä 15.6.1962/358    http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1962/1962035
Tämä laki koskee kaikkia yksityisiä teitä, sellaisia teitä lukuun ottamatta, joita vain asianomaisen kiinteistön omistajalla tai haltijalla on oikeus käyttää. Sellaiseen tiehen, jota myös muulla on oikeus käyttää, mutta johon kenelläkään ei ole pysyvää käyttöoikeutta, sovelletaan tätä lakia vain niissä kohdin, joissa niin on nimenomaan säädetty.
Laki yleisestä kalastusoikeudesta 16.4.1982/285    http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1982/1982028
Lailla voidaan säätää, että: 1) jokaisella kunnassa muutoin kuin tilapäisesti asuvalla on oikeus harjoittaa muikun, kuoreen, silakan ja kilohailin pyyntiä verkolla meressä... - Laki vesialueen käytöstä ja kalastusoikeudesta
Metsästysasetus 12.7.1993/666    http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1993/1993066
Maa- ja metsätalousministerin esittelystä säädetään 28 päivänä kesäkuuta 1993 annetun metsästyslain (615/93) sekä riistanhoitomaksusta ja pyyntilupamaksusta samana päivänä annetun lain (616/93) 4 ja 7 §:n nojalla... - Pyyntilupiin ja metsästysvälineisiin ym. liittyvät asetukset.
Metsästyslaki 28.6.1993/615    http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1993/1993061
Tätä lakia sovelletaan metsästykseen ja rauhoittamattomien eläinten pyydystämiseen ja tappamiseen sekä riistanhoitoon, riistaeläinten aiheuttamien vahinkojen korvaamiseen ja koiran pitämiseen
Valtioneuvoston asetus yksityisistä teistä 21.12.2    http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2000/2000126
Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti, joka on tehty liikenne- ja viestintäministeriön esittelystä säädetään yksityisistä teistä 15 päivänä kesäkuuta 1962 annetun lain (358/1962) 109 §:n 1 momentin nojalla, sellaisena kuin se on laissa 1606/1995: - Yksityistielain perusteella tehtyjä asetuksia.
Yhdistyslaki 26.5.1989/503    http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1989/1989050
Yhdistyksen saa perustaa aatteellisen tarkoituksen yhteistä toteuttamista varten. Tarkoitus ei saa olla lain tai hyvien tapojen vastainen. Yhdistykseen sovelletaan tätä lakia. - Yhdistystoimintaan liittyvä laki.

 Eväät
Erä- ja herrasmiesten ruokakerho ERHE ry.     http://www.uusikaupunki.fi/~mklehto/reseptit/
Pääasiassa kala- ja riistaruokien ohjeita, mutta mukaan mahtuu myös makkarakeitto, lampaanviulu, alkupaloja ja jälkiruokia, juomasuosituksia ja keskustelua.
Kohtuullisen hutikan pyhä veljeskunta - KHPV    http://www.khpv.org/
1 § Kohtuullisen Hutikan Pyhän Veljeskunnan kaikkinainen aate – sekä olemuksellinen että toiminnallinen – käy ilmi Veljeskunnan nimestä. Veljeskunnan virallinen nimilyhenne on K.H.P.V.. Kysymyksessä on veljeskunta, jonka pyhimpänä tehtävänä on kohtuullisen hutikan saavuttaminen ja vaaliminen.
Kokkikirja - vähän vanha    http://agricola.utu.fi/hist/kktk/kokkikirja/
elikkä Neuvoja tarpeellisempien Joka-aikaisien- ja Pito-ruokien Laitokseen, niin myös Monellaisiin leipomisiin ja juotavien panoin, ynnä Tarpeellisisa tietoja ruokien ja ruoka-aineiden korjusta ja säästystä j. n. e.
Lapin eksoottiset herkut    http://www.naamisuvanto.net/html/herkut/lapinherkut.html
Herkkuja lappilaisista raaka-aineista: Tornionlaakson lohikeittoa, loimusiikaa laudalla kypsennettynä, konjakkimarinoituja hilloja...
Lapin keittiömestarit     http://www.lapinkeittiomestarit.fi/
Astu sisään lappilaisten makujen maailmaamme ja tutustu 30 vuotiaseen yhdistykseemme... - Kaarnikkagraavattua siikaa, poronkotapaisti, savuporomunakas ja muita lappilaisen keittiön ruokia.
Makkaraportaali - akateeminen Kiuas-Seura    http://www.makkara.info/
Suomalaisen makkaran laatu on viime vuosina kehittynyt huomattavasti, ja uusia pieniä valmistajia syntyy jatkuvasti. Mutta mistä saa tietoa uutuuksista? Vastaus on tässä. Näiltä sivuilta löydät arviot yli tuhannesta erilaisesta makkarasta, ynnä tietoja ja vinkkejä sekä hankintaan että valmistamiseen. Päivitämme uusia tietoja joka viikko
Pororuokaa - Paliskuntain yhdistys    http://www.paliskunnat.fi/
Poronliha on rakenteeltaan hienosyistä mureaa ja vähärasvaista. Se sopii siksi erittäin hyvin pakastettavaksi. Muutamissa resepteissä kuten Kelopirtin poronpaisti ja käristykset liha saa olla jäistä ruuanvalmistuksen alkaessa... - Tietoa poronlihasta ja herkullisia Lapin noitain reseptejä.
Puoliruokaa.net    http://www.puoliruokaa.net/
Kerran kuukaudessa kohtaavat kuusi nälkäistä ja janoista nuorta miestä, joiden elämäntehtäväksi on muodostunut hyvien makujen, värien ja teemojen täyttämien iltojen viettäminen yhdessä humaltuen hyvästä seurasta ja viinistä punaisesta. Tämä saitti kertoo noista hetkistä. Ja niiden seurauksista.
Savon Siipeilijät    http://www.savonsiipeilijat.net/reseptit.html
Sulata reilusti voita padassa, pätki makkarat ja lohko sipulit, lisää ne pataan, anna makkaroiden ja sipulin ruskistua hetki, mutta varo ettei ne pala, lisää pataan ruisleipää, anna rasvan imeytyä leipään ja nauti oluen kera...
Tosimiehet.com    http://www.tosimiehet.com
Miehekästä webbiä vuodesta 2001.Tämä sivusto on tarkoitettu miehille ja vain tosimiehille. Eli jos nyt alkaa tuntumaan siltä, että olet väärässä paikassa, mene pois. Tämä on pakopaikka arjen synkkyydestä, täällä ei naiset komentele. Ota kylmä huurteinen käteen, nosta jalat pöydälle ja vietä mukava hetki muiden tosimiesten seurassa. Korkkaa myös virtuaaliolut nurkkapöydässämme, tosimiesten laadukkaassa seurassa!